DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 823 din 3 martie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Tribunalului Satu Mare care a hotărât următoarele:
Condamnarea inculpatului SOPONOŞ CONSTANTIN AUREL, administrator al S.C. Marathon S.R.L. Satu Mare, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi tentativă de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
De asemenea, instanţa a interzis inculpatului, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea la data de 3 martie 2009 (comunicat nr. 51/VIII/3 din data de 5 martie 2009).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 martie 2009