DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
30 aprilie 2010
Nr. 95/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului SAVASTRE FANI, administrator al SC ROCAR LAK SRL Galaţi, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de schimbare, fără respectare prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 25 martie 2004, inculpatul Savastre Fani, în calitate de administrator al SC ROCAR LAK SRL, a încheiat cu BCR-RICOP-SME Grand Fund Manager (Autoritatea Contractantă) un contract de grant şi a primit cu titlu de finanţare europeană nerambursabilă suma de 78.855,69 Euro. Banii au fost acordaţi pentru realizarea unui complex de agrement şi turism pe raza comunei Corod, jud. Galaţi, în urma aprobării proiectului tehnic depus în acest sens şi a întregii documentaţii aferente. Ulterior, inculpatul a schimbat proiectul tehnic iniţial, ce constituia parte integrantă a contractului de grant, fără a notifica Autoritatea Contractantă în acest sens şi fără a avea aprobarea acesteia şi a construit complexul de agroturism conform unui alt proiect tehnic. În această modalitate, Savastre Fani a schimbat destinaţia sumei de bani primite cu titlu de finanţare nerambursabilă.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Tecuci.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

hotărâri definitive din 14 februarie 2011