DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 727 din 24 februarie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Curţii de Apel Timişoara care a hotărât următoarele:
Condamnarea inculpatului CRIŞAN VIRGIL VASILE, ofiţer de poliţie judiciară la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Arad - Poliţia Oraşului Pecica, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. De asemenea, instanţa a hotărât interzicerea exercitării următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pe perioada executării pedepsei cu închisoarea.
Condamnarea inculpatei NICULAE ANA MARIA la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.
Dispune restituirea de către cei doi inculpaţi, către martorii denunţători, a sumei de 1000 euro sau echivalentul în lei.
Obligă pe fiecare inculpat la plata a câte 3.000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara la data de 14 septembrie 2010 (comunicat nr. 365/VIII/3 din data de 17 septembrie 2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 17 septembrie 2010