DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
17 septembrie 2010
Nr. 365/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpaţi:
CRIŞAN VIRGIL VASILE, în stare de arest preventiv, ofiţer de poliţe cu gradul de subcomisar la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Arad - Poliţia Oraşului Pecica, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată (două acte);
NICULAE ANA MARIA, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 19 iulie 2010, inculpatul Crişan Virgil Vasile, subcomisar de poliţie, având calitatea de organ de cercetare penală al poliţiei judiciare în cadrul I.P.J. Arad, a pretins şi primit de la două persoane, denunţătoare în cauză, suma de 1.000 euro, prin intermediul inculpatei Niculae Ana Maria, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad şi a procurorului de caz, pentru ca ruda lor să nu fie arestată pentru faptele pentru care fusese reţinută într-un dosar aflat în instrumentarea parchetului menţionat. Fratele denunţătorului, administrator şi asociat al unei societăţi comerciale, fusese reţinut în aceeaşi zi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi instigare la dare de mită, iar a doua zi, la 20 august 2010, a fost arestat preventiv, în pofida promisiunii făcute de subcomisarul Crişan Virgil Vasile.
La data de 16 august 2010, inculpatul Crişan Virgil Vasile a mai pretins de la cei doi denunţători suma de 3.000 euro, băuturi alcoolice şi produse alimentare, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unui judecător de la Curtea de Apel Timişoara, pentru a obţine punerea în libertate a rudei denunţătorilor, ca urmare a recursului la prelungirea arestării preventive, recurs care urma să se judece la acea instanţă.

La data de 25 august 2010, inculpatul Crişan Virgil Vasile a fost reţinut de procurorii anticorupţie pe termen de 24 de ore, iar la data de 26 august 2010, Curtea de Apel Timişoara a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 29 de zile (comunicat nr. 329/VIII/3 din data de 26 august 2010, afişat pe site-ul www.pna.ro).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Timişoara.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 24 februarie 2011