DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 361 din 2 februarie 2011, Înalta Curte de casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului STANCIU BERTI CĂTĂLIN, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (I.G.P.R.) - Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Instanţa a interzis inculpatului exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii, pe durata executării pedepsei cu închisoarea cât şi timp de 2 ani după executarea acesteia.

Condamnarea inculpatului NIŢĂ EMANUEL la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Instanţa a interzis inculpatului exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii pe durata executării pedepsi cu închisoarea cât şi timp de 2 ani după executarea acesteia.

Obligă inculpatul Stanciu Berti Cătălin la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe inculpatul Niţă Emanuel la plata sumei de 5.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 11 mai 2010 (comunicat nr. 209/VIII/3 din data de 8 iunie 2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 iunie 2010