DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 33 din 10 ianuarie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Tribunalului Alba care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului ZAHARIA ROMEO-AURELIAN, medic veterinar, inspector în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, circumscripţia Cugir, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
De asemenea, instanţa interzice inculpatului, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
Dispune restituirea către denunţător a sumei de 1500 lei şi suma de 1000 lei contravaloarea produselor alimentare primite drept mită.
Obligă inculpatul la 2160 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia la data de 27 aprilie 2010 (comunicat nr. 141/VIII/3 din 28 aprilie 2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 28 aprilie 2010