DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
28 aprilie 2010
Nr. 141/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului ZAHARIA ROMEO-AURELIAN, medic veterinar, inspector în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, circumscripţia Cugir, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 29 martie – 12 aprilie 2010, inculpatul Zaharia Romeo Aurelian, în calitate de inspector sanitar veterinar a pretins şi primit de la un denunţător suma de 3.000 lei, în doua tranşe, pentru a îndeplini un act din sfera atribuţiilor sale de serviciu, respectiv aplicarea vizei sanitar-veterinare în lipsa căreia denunţătorul nu ar fi putut comercializa, în mod legal, animale sacrificate.
La data de 12 aprilie 2010, inculpatul Zaharia Romeo Aurelian a fost surprins în flagrant în timp ce primea a doua tranşă din suma pretinsă ca mită, în valoare de 1.500 lei.
La aceeaşi dată, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 13 aprilie 2010, Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile (comunicat nr. 119/VIII/3 din data de 13 aprilie 2010, afişat pe site-ul www.pna.ro).
Pentru ca instanţa de judecată să dispună confiscarea specială a banilor primiţi cu titlu de mită, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 1.500 de lei.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Alba.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 10 ianuarie 2011