DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 985 din 15 decembrie 2010, Curtea de Apel Galaţi a hotărât următoarele:
Condamnarea inculpatului RADOVICI CONSTANTIN DAN, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale din judeţul Vrancea, la pedeapsa de trei ani cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de cinci ani pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor.
Totodată, instanţa interzice inculpatului, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC „Raia Serex” SRL Focşani, la plata sumei de 11.900 euro cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţei Bucureşti.
Obligă pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC RAIA SYEREX SRL Focşani, la plata sumei de 1.000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. Obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 60 lei cu titlul de cheltuieli judiciare în recurs.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi la data de 27 februarie 2008 (comunicat nr. 95/VIII/3 din 30 aprilie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 30 aprilie 2008
hotărâri definitive din 15 decembrie 2010