DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 4270 din 29 noiembrie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală a menţinut sentinţa Curţii de Apel Cluj, hotărând astfel:

Condamnarea inculpatei POPUŢA DANIELA EMILIA, agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Cluj, la pedeapsa de un an şi două luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată; interzice inculpatei exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnata pentru săvârşirea infracţiunii.
Condamnarea inculpatului ILEA CORNEL, administrator al şcolii de şoferi „Auto Ilea”, la pedeapsa de un an şi zece luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată. Interzice inculpatului exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Condamnarea inculpatului ABRUDAN IACOB la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.
Condamnarea inculpatului GALOŞ VASILE TRĂIAN la pedeapsa de un an închisoare cu suspendarea condiţionată pe un termen de încercare de 3 ani pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.
Dispune ca inculpatul Ilea Cornel să restituie către denunţător suma de 1.550 euro şi inculpata Popuţa Daniela suma de 600 euro sau echivalentul în lei stabilit la cursul BNR la data plăţii.
Obligă inculpaţii la câte 250 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj la data de 3 iunie 2009 (comunicat nr. 171/VIII/3 din 6 iulie 2009).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 iulie 2009