DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin sentinţa penală nr. 1550 din 12 noiembrie 2010, Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a hotărât condamnarea inculpatei PĂTRAŞCU TUDORA, preşedinta Asociaţiei DUNARG Olteniţa, la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată.
De asemenea, instanţa a interzis inculpatei, pe o perioadă de 10 ani după executarea pedepsei principale, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnata pentru săvârşirea infracţiunii.
Ia act că partea vătămată Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei nu s-a constituit parte civilă.
Obligă inculpata la 16.300 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bucureşti la data de 5 martie 2010 (comunicat nr. 113/VIII/3 din data de 8 aprilie 2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 aprilie 2010