DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 4191 din 24 noiembrie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpaţilor BURSUC FLORIN-GHEORGHE, inspector fiscal în cadrul Serviciului de Inspecţie Fiscală al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Neamţ – A.F.P. Roman şi NEDEA MEDA, consilier superior în cadrul aceluiaşi serviciu la pedeapsa de doi ani şi şase luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de patru ani şi şase luni pentru săvârşirea a câte două infracţiuni de luare de mită. De asemenea, instanţa interzice inculpaţilor, pe o perioadă de un an după executarea pedepsei principale, exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-au folosit condamnaţii pentru săvârşirea infracţiunii.
Condamnarea inculpatului VICOL IOAN-CRISTIAN, şeful Administraţiei Finanţelor Publice Roman, la pedeapsa de un an şi şase luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de doi ani şi şase luni, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului.
Obligă inculpaţii Bursuc Florin şi Nedea Meda în solidar să restituie denunţătorului suma de 2000 de euro.
Obligă pe inculpaţii Bursuc Florin-Gheorghe şi Nedea Meda la câte 2000 lei
Obligă pe inculpatul Vicol Ioan Cristian să plătească statului suma de 200 lei cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bucureşti la data de 29 septembrie 2008 (comunicat nr. 247/VIII/3 din data de 1 octombrie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 01 octombrie 2008