DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
22 noiembrie 2010
Nr. 619/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei DUMITRESCU CLAUDIA, ofiţer în cadrul D.G.P.M.B. – Brigada Rutieră, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii ianuarie 2010, inculpata Dumitrescu Claudia, ofiţer de poliţie în cadrul D.G.P.M.B. – Brigada Rutieră, a pretins şi a primit suma de 2.000 euro de la un agent de poliţie (denunţător în cauză) pentru a o remite unui alt ofiţer de poliţie din cadrul aceleiaşi instituţii, care să soluţioneze favorabil un dosar penal în care o persoană era cercetată pentru conducere pe drumurile publice având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
În vederea confiscării sumei de 2.000 euro pretinse şi primite, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui autoturism aparţinând inculpatei Dumitrescu Claudia.
La data de 2 noiembrie 2010, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatei Dumitrescu Claudia pe termen de 29 de zile (comunicat nr. 579/VIII/3 din data de 3 noiembrie 2010, afişat pe site-ul www.pna.ro).
La instrumentarea acestui doar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 20 mai 2011