DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
5 noiembrie 2010
Nr. 585/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului DRAGOMIR PAUL, asociat unic şi administrator al SC LARGE NAVAL EUROTRADING SRL Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- două infracţiuni de evaziune fiscală şi
- uz de fals, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada iunie 2007 – martie 2008, inculpatul Dragomir Paul, asociat unic şi administrator al SC LARGE NAVAL EUROTRADING SRL Constanţa, a comercializat deşeuri fier vechi fără a înregistra în contabilitate veniturile astfel realizate. Pentru a putea realiza astfel de operaţiuni comerciale, inculpatul a folosit două înscrisuri falsificate, respectiv o autorizaţie de colectare de deşeurilor industriale reciclabile şi o autorizaţie de mediu.
În această modalitate, inculpatul s-a sustras de la plata obligaţiilor datorate bugetului general consolidat al statului şi a creat o pagubă în sumă de 9.358.398 lei, echivalent a 2.648.458 euro.
În acelaşi scop evazionist, Dragomir Paul a declarat în mod fictiv sediul social al firmei sale şi a desfăşurat activităţi comerciale în alte locaţii ce nu au putut fi stabilite de organele fiscale. În acest sens, cu ocazia înmatriculării societăţii comerciale la Registrul Comerţului, inculpatul a folosit un contract de închiriere fals.
A.N.A.F. – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa s-a constituit parte civilă cu suma de 9.358.398 lei.
Nu au fost luate măsuri asigurătorii în vederea recuperării acestui prejudiciu deoarece nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Constanţa.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 29 iunie 2011