DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 167 din 21 octombrie 2010, Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a II-a Penală a hotărât astfel:
Condamnarea inculpatului DULUGEAC ION, asociat unic şi administrator la SC Horse Sport Centrum SRL, SC Academia Ecvestră Mogoşoaia SRL şi preşedinte al Societăţii Naţionale de Încurajare a Creşterii Cailor de Rasă, la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de:
a) folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene, faptă cu consecinţe deosebit de grave, prevăzută de art. 181 din Legea 78/2000, precum şi tentativă la aceeaşi infracţiune;
b) schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene, faptă cu consecinţe deosebit de grave;
c) fals în înscrisuri sub semnătură privată;
d) instigare la fals în declaraţii, toate în formă continuată.
De asemenea, instanţa interzice inculpatului atât pe perioada executării pedepsei cu închisoarea cât şi timp de 5 ani după executare exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
Condamnarea inculpatei DULUGEAC ELENA, asociat şi administrator la SC Simson SRL şi director general la SC Academia Ecvestră Mogoşoaia SRL, la plata unei amenzi penale în sumă de 1.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
Ia act că partea vătămată Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi-a retras acţiunea civilă formulată în procesul penal, în urma acoperirii prejudiciului suferit.
Obligă inculpatul Dulugeac Ion la plata sumei de 4.000 lei, iar pe inculpata Dulugeac Elena la plata sumei de 1.000 lei, cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ
Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 26 octombrie 2006 (comunicat nr. 193/VIII/3 din data de 6 noiembrie 2006).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 noiembrie 2006