DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 369 din 10.09.2010, Curtea de Apel Târgu Mureş a hotărât următoarele:

- condamnă pe inculpata Albert Ana-Maria la o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de cinci ani, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în forma continuată.
Instanţa a mai decis interzicerea exercitării unor drepturi pe o perioadă de doi ani: dreptul de a fi aleasă în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Instanţa o obligă pe inculpata Albert Ana-Maria să plătească Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Harghita Funghi S.R.L, suma de 189.909,83 lei, reprezentând folosul de agenţia a fost lipsită în perioada 24 august 2007-19 martie 2009.
Obligă pe inculpata Albert Ana-Maria în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Harghita Funghi S.R.L. să suporte cheltuieli judiciare în cuantum de 1.495 lei.

- achită pe inculpatul Bandi Laszlo Zoltan pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Decizia este definitivă.
Inculpaţii Albert Ana Maria şi Bandi Laszlo Zoltan au fost trimişi în judecată la data de 30 ianuarie 2008 (vezi comunicatul Nr. 45/VIII/3 din 7 martie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 martie 2008
hotărâri definitive din 10 septembrie 2010