DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Curtea de Apel Constanţa, prin decizia penală nr. 513 din 9 septembrie 2010, a decis menţinerea deciziei Tribunalului Constanţa prin care:

- condamnă pe Caculea Ştefan, administrator al SC STEP CONSTRUCT TRANS SRL Constanţa, la o pedeapsă de la şase ani închisoare cu executare pentru săvârşirea a două infracţiuni de evaziune fiscală şi o infracţiune de uz de fals, în formă continuată.
Instanţa a mai dispus interzicerea unor drepturi atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp cinci ani după executare: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Obligă inculpatul Caculea Ştefan în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. STEP CONSTRUCT TRANS S.R.L. la plata către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa a sumei de 9.224.711 lei cu titlu de daune materiale, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile la întârziere.
Obligă pe Caculea Ştefan şi pe ANAF – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa la plata sumei de câte 94 lei fiecare cu titlul de cheltuieli judiciare către stat

Decizia este definitivă.
Inculpatul a fost trimis în judecată la data de 11 decembrie 2008 (vezi comunicatul nr. 1/VIII/3 din 5 ianuarie 2009).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 ianuarie 2009
hotărâri definitive din 09 septembrie 2010