DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin sentinţa penală nr. 146 din 26 ianuarie 2010, Judecătoria Medgidia a decis astfel:
Condamnarea inculpatului VRÂNCEAN VEACESLAV, în calitate de administrator al SC CEREAL STANDARD SRL Medgidia, la pedeapsa închisorii de 7 ani pentru săvârşirea a două infracţiuni de evaziune fiscală.
Interzice inculpatului exercitarea următoarelor drepturi pe perioada executării pedepsei cât şi pe o durată de 3 ani după executare: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Cereal Standard SRL Medgidia, la plata către stat a sumei de 4.641.702 RON, echivalentul a 1.279.119 euro, precum şi majorările calculate până la achitarea efectivă a prejudiciului.
Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Cereal Standard SRL Medgidia, la plata către stat a sumei de 2000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.
Decizia este DEFINITIVĂ.

Inculpatul a fost trimis în judecată la data de 29.06.2009.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 iulie 2009