DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I penală, prin decizia penală nr. 416 din 9 martie 2010, a dispus următoarele:
- condamnă pe Nică Neculai, la doi ani închisoare de închisoare cu suspendare condiţionată a pedepsei pe un termen de încercare de patru ani pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

- condamnă pe Gheorghe Dan Laurenţiu la un an de închisoare cu suspendare condiţionată a pedepsei pe un termen de încercare de trei ani pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată.
De asemenea, încetează procesul penal privind infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată şi aplică inculpatului o amendă administrativă în cuantum de 1,000 lei.

Totodată, instanţa obligă pe inculpatul Nică Neculai în solidar cu partea responsabilă civilmente SC CI DESIGN SRL, la plata către Ministerul Integrării Europene a sumei de 30.372,6 euro şi 1.731,28 (echivalent în lei), plus dobânda BNR aferentă pentru sumele respective.
Obligă pe inculpatul Nică Neculai, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC CI DESIGN SRL, la plata sumei de 2.050 lei cheltuieli judiciare către stat.
Obligă inc. Gheorghe Dan Laurenţiu la plata sumei de 2.050 lei cheltuieli judiciare către stat.

Decizia este definitivă.
Inculpaţii Nica Neculai şi Gheorghe Dan Laurenţiu au fost trimişi în judecată la data de 30 iunie 2006 (vezi comunicatul din data de 30 iunie 2006).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 30 iunie 2006