DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală prin decizia penală nr. 1107 din 23.03.2010, a dispus condamnarea următorilor inculpaţi:

1. MĂRGĂRIT ADRIAN GINEL ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Brigada Bucureşti - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor la patru ani şi 6 luni de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi atât pe perioada executării cât şi timp de trei ani după executare (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii) pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual;

2. CUPE DANIEL IOAN ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Brigada Bucureşti - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor la patru ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi atât pe perioada executării cât şi timp de trei ani după executare (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice ; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii) pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită;


3. BOLMADÎR ULISE la trei ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi atât pe perioada executării cât şi timp de trei ani după executare (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat) pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Instanţa a mai obligat pe inculpatul BOLMADÎR ULISE să restituie martorului echivalentul în lei a sumei de 5.000 euro şi echivalentul în lei a sumei de 900 euro către D.N.A.

Decizia este definitivă.
Inculpaţii Mărgărit Adrian Ginel, Cupe Daniel Ioan şi Bolmadîr Ulise au fost trimişi în judecată la data de 25.05.2009 (vezi comunicatul nr. 121/VIII/3 din 25 mai 2009).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 30 aprilie 2009
comunicate de presă din 25 mai 2009