DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 617 din data de 7 octombrie 2010, Curtea de Apel Bacău a hotărât astfel:
- condamnarea inculpatului BACIU VASILE, primar al comunei Horia, judeţul Neamţ, la 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, fals intelectual în formă continuată şi uz de fals.
- condamnarea inculpatului BĂLĂNESCU ADRIAN-DORIN, reprezentant al SC ROMCONSTRUCT SA Roman, la 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
Totodată, instanţa a interzis ambilor inculpaţi exercitarea următoarelor drepturi timp de 2 ani: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-au folosit condamnaţii pentru săvârşirea infracţiunii.
Constată prejudiciul în limitele sumei de 86.697,5 lei integral acoperit.
Obligă inculpaţii la câte 2000 lei cheltuieli judiciare către stat.
Obligă recurenta-parte civilă Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit la plata a 200 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Bacău al DNA la data de 29 decembrie 2008 (comunicat nr. 1/VIII/3 din data de 5 ianuarie 2009).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 ianuarie 2009
hotărâri definitive din 07 octombrie 2010