DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, prin decizia penală nr. 2476 din 23.06.2010 a menţinut decizia Tribunalului Mureş de condamnare a lui CONDEA ELENA, fost director general şi fost preşedinte al Consiliului de administraţie a unei societăţi însărcinate cu evaluările imobiliare din Timişoara, la pedeapsa de trei ani şi şase luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de şase ani pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Instanţa a mai decis interzicerea exercitării unor drepturi pe o perioadă de doi ani: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat;
Faţă de Hamati Basel a decis încetarea procesul penal şi prescrierea răspunderii penale raportat la infracţiunea de dare de mită.
Confiscă de la inculpata Condea Elena echivalentul în lei (la data săvârşirii faptei) a sumei de 106.800 DM şi o obligă la plata a 1310 lei cheltuieli judiciare către stat.

Decizia este definitivă.
Inculpaţii Condea Elena şi Hamati Basel au fost trimişi în judecată la data de 27 mai 2004 (detalii în comunicatul nr. 237/3 iunie 2004)

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 iunie 2004