DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, prin decizia penală nr. 1917 din 14.05.2010, a decis următoarele:

- Condamnă pe inculpata Gogoaşe Maria la pedeapsa de patru ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. De asemenea, revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de patru ani închisoare aplicată inculpatei Gogoaşe Maria de către Tribunalul Bucureşti, la data de 28.09.2007, într-o altă cauză, pe care o cumulează cu pedeapsa nou aplicată, urmând ca inculpata să execute în total, opt ani închisoare.
Interzice inculpatei Gogoaşe Maria exercitarea unor drepturi atât pe perioada executării pedepsei cât şi pe un termen de trei ani după executare: dreptul de a fi aleasă în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat,
- Condamnă pe inculpata Lăcraru Aurelia, angajată a I.P.J. Vâlcea - Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea, la pedeapsa de trei ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată.
Interzice inculpatei Lăcraru Aurelia exercitarea unor drepturi pe perioada executării pedepsei: dreptul de a fi aleasă în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii. De asemenea, pe o perioadă de doi ani după executarea pedepsei interzice inculpatei dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.
- Condamnă pe inculpata Cotar Lucia la pedeapsa de doi ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de patru ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.
- Condamnă pe inculpaţii Lăzăroiu Ionel, Lăzăroiu Maria, Popa Gheorghiţa, Tănase Dumitru Daniel la pedeapsa de câte doi ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de patru ani, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. Interzice aceloraşi inculpaţi exercitarea drepturilor de a fi aleşi în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, cu suspendarea pedepsei accesorii pe perioada suspendării pedepsei principale.

Instanţa îi obligă pe inculpaţii Gogoaşe Maria, Popa Gheorghiţa, Lăzăroiu Ionel şi Lăzăroiu Maria la plata sumei de câte 500 lei cheltuieli judiciare către stat, iar pe inculpatele Cotar Lucia şi Lăcraru Aurelia la plata sumei de câte 200 lei cheltuieli judiciare către stat.

Decizia este definitivă.
Inculpaţii au fost trimişi în judecată la data de 16 octombrie 2008 (vezi comunicatul nr. 265/VIII/3 din 20 octombrie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 20 octombrie 2008
comunicate de presă din 26 septembrie 2008