DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, prin decizia penală nr. 844 din 4.03.2010, a condamnat-o pe Nicolescu Elisabeta Camelia, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.G.P.R. – Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, la trei ani închisoare cu executare pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită.
Instanţa a mai decis interzicerea exercitării unor drepturi atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de cinci ani după executare (dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii).
Dispune restituirea către martorul denunţător a sumei de 5.000 lei.
Obligă inculpata la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare către stat.

Decizia este definitivă.
Inculpata Nicolescu Elisabeta Camelia a fost trimis în judecată la data de 28.09.2009 (vezi comunicatul nr. 235/VIII/3 din 30 septembrie 2009).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 30 septembrie 2009
comunicate de presă din 09 septembrie 2009