DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, prin decizia penală nr. 1439 din 15.04.2010 a decis următoarele:

- condamnă pe DUMBRAVĂ DUMITRU VALENTIN în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) Alba - Serviciul Poliţiei Rutiere, la 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată.
Instanţa a mai decis: interzicerea exercitării unor drepturi pe aceeaşi perioadă: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii şi restituirea sumei de 600 lei în favoarea părţii civile.
- condamnă pe SÂNTIOANA OVIDIU, la 2 ani închisoare de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.
Totodată, instanţa îl obligă pe inculpatul DUMBRAVĂ DUMITRU VALENTIN la plata a 600 lei, iar pe inculpatul SÂNTIOANA OVIDIU la plata a 1400 lei cheltuieli judiciare către stat.

Decizia este definitivă.
Inculpaţii DUMBRAVĂ DUMITRU VALENTIN şi SÂNTIOANA OVIDIU au fost trimişi în judecată la data de 29 iulie 2009 (vezi comunicatul nr. Nr. 181/VIII/3 din 29 iulie 2009).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 iulie 2009
comunicate de presă din 29 iulie 2009