DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat 14 iulie 2009
Nr. 173/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii:

- DUMBRAVĂ DUMITRU VALENTIN, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J. ) Alba - Serviciul Poliţiei Rutiere, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată;
- SÂNTIOANA OVIDIU în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada 10 – 11 mai 2009, inculpatul Dumbravă Dumitru Valentin, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Alba - Serviciul Poliţiei Rutiere, cu ajutorul inculpatului Sântioana Ovidiu, a pretins şi primit de la un denunţător bani şi bunuri în valoare totală de 5.800 lei, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă magistraţii procurori şi funcţionarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Alba pentru ca denunţătorul să obţină o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care era cercetat pentru conducerea pe drumurile publice unui autovehicul având în sânge o alcoolemie peste limita legală.
Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 13 iulie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore. La data de 14 iulie 2009, Curtea de Apel Alba-Iulia a dispus arestarea preventivă a celor 2 inculpaţi pe termen de 20 de zile.
La instrumentare acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 15 aprilie 2010