DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, prin decizia penală nr. 308 din 28.01.2010 l-a condamnat pe Mardare Ciprian Valentin, în calitate de ofiţer din structurile de cercetare ale Poliţiei Judiciare (sub-inspector) în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău – Serviciul de Investigare a Fraudelor, la 4 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere condiţionată pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Instanţa a mai decis interzicerea exercitării unor drepturi pe o perioadă de trei ani: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii;

De asemenea, instanţa mai obligă inculpatul să plătească statului suma de 5500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Decizia este definitivă.
Inculpatul Mardare Ciprian Valentin a fost trimis în judecată la data de 20 august 2009 (vezi comunicatul nr. 201/VIII/3 din 20.08.2009).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 20 august 2009