DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
20 august 2009
Nr. 201/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău efectuează cercetări penale faţă de inculpatul MARDARE CIPRIAN VALENTIN, ofiţer de poliţie cu gradul de subinspector în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
La data de 17 august 2009, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Mardare Ciprian Valentin a pretins unui denunţător suma de 500 euro pentru a întocmi un referat prin care să fie propusă o soluţie favorabilă denunţătorului, într-un dosar penal în care acesta era cercetat pentru delapidare. La data de 19 august, inculpatul Mardare Ciprian Valentin a primit de la denunţător suma de 500 de euro, fiind prins în flagrant delict de către procurorii anticorupţie.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 19 august 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore. La data de 20 august 2009, Curtea de Apel Bacău a dispus măsura arestării preventive a inculpatului pe termen de 29 de zile.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 28 ianuarie 2010