DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 3364 din data de 28 septembrie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală a menţinut decizia Curţii de Apel Constanţa şi a hotărât condamnarea inculpatului RĂDUCANU ŞINCULEŢ ION la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Având în vedere că instanţa revocă suspendarea condiţionată a unei pedepse de 2 ani pronunţate în anul 1999, inculpatul va executa 7 ani de închisoare.
Interzice inculpatului atât pe perioada executării pedepsei cu închisoarea cât şi timp de 3 ani după executare exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a de a fi administrator al unei societăţi comerciale.

Obligă pe inculpat la plata sumei de 300 lei cheltuieli judiciare către stat.
DEFINITIVĂ

Inculpatul Răducanu Şinculeţ Ion a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al DNA la data de 25 martie 2008 (comunicat nr. 63/VIII/3 din data de 1 aprilie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 01 aprilie 2008