DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
12 iulie 2010
Nr. 275/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului CĂPITANU MITICĂ, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada ianuarie – 23 iunie 2010, inculpatul CĂPITANU MITICĂ a solicitat suma 30.000 euro de la un denunţător atât direct, cât şi prin intermediar (denunţător în cauză), pentru a o înmâna unei rude influente din cadrul Ministerului Justiţiei, promiţând că acesta din urmă îşi va exercita influenţa asupra judecătorilor din cadrul Tribunalului Galaţi pentru a-i determina să dispună punerea în libertate a denunţătorului. Denunţătorul este în stare de arest preventiv, fiind inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
La data de 23 iunie 2010, inculpatul Căpitanu Mitică a fost prins în flagrant delict după ce a primit de la persoana intermediară suma de 1.500 de euro, în scopul menţionat mai sus.
La aceeaşi dată procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 ore, iar la data de 24 iunie 2010 Tribunalul Galaţi a hotărât arestarea preventivă a inculpatului Căpitanu Mitică pe termen de 29 de zile (comunicat nr. 241/VIII/3 din data de 25 iunie 2010, afişat pe site-ul www.pna.ro).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galaţi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 08 iunie 2011
hotărâri definitive din 08 iunie 2011