DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
28 iunie 2010
Nr. 245/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

KOLOZSI LAURENŢIU-VALENTIN şi GHEORGHE FLORIN, arestaţi preventiv în altă cauză, comisari în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Bucureşti, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În data de 18 mai 2010, inculpaţii Kolozsi Laurenţiu-Valentin şi Gheorghe Florin, comisari în cadrul Gărzii Financiare – Secţia municipiului Bucureşti, cu ocazia efectuării unui control de specialitate la o societate comercială din Bucureşti, au pretins şi au primit de la reprezentantul legal al acestei firme (denunţător în cauză) suma de 7.000 lei cu titlu de mită. Banii au fost pretinşi şi primiţi de către cei doi inculpaţi în scopul de a nu aplica sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate (două amenzi cu un cuantum între 10.000 şi 25.000 lei) şi pentru a nu efectua alte controale zilnice, repetate, urmate de aplicarea unor amenzi şi mai mari.
Pentru ca instanţa să dispună confiscarea sumei de bani pretinse şi primite cu titlu de mită, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile şi mobile aparţinând inculpaţilor Kolozsi Laurenţiu-Valentin şi Gheorghe Florin.
Cei doi inculpaţi au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, fiind arestaţi într-o altă cauză penală instrumentată de procurorii anticorupţie în care au fost trimişi în judecată în cursul lunii iunie 2010 (comunicat nr. 233/VIII/3 din data de 23 iunie 2010, afişat pe site-ul www.pna.ro).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 07 septembrie 2012