DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat 19 decembrie 2009
Nr. 339/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov - efectuează cercetări penale faţă de inculpatul KISS ALEXANDRU, procuror şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată (două acte materiale).

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:
În zilele de 9 decembrie 2009 şi 15 decembrie 2009, în calitate de procuror şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, inculpatul Kiss Alexandru a pretins unui denunţător suma de 4.000 lei (în două tranşe) din care a primit la 15 decembrie suma de 2.000 de lei, pentru ca în schimb să-i restituie o serie de obiecte reprezentând probe materiale într-un dosar instrumentat de inculpat, în care denunţătorul fusese trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, între care şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. La data de 18 decembrie 2009, inculpatul a fost prins în flagrant delict, imediat după primirea sumei de 2.000 de lei, reprezentând a doua tranşă din suma totală pretinsă.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 19 decembrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia, ca urmare a acţiunii de prindere în flagrant delict. În conformitate cu prevederile art. 95 alin. 1 din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea acestuia, iar la data de 19 decembrie 2009, Curtea de Apel Braşov a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 06 mai 2010
hotărâri definitive din 06 mai 2010