DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 801 din 24.10.2023, Curtea de Apel Alba a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul B.I. la o pedeapsă de 2 ani, 5 luni și 10 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, participație improprie sub forma instigării la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual și uz de fals.
2. Condamnă pe inculpatul C.D. la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și participație improprie sub forma instigării la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații B.I. și C.D. vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, primul în cadrul Primăriei comunei Fărău sau în cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia, iar ultimul în cadrul Primăriei comunei Șugag sau în cadrul Primăriei Municipiului Alba.
Obligă pe cei doi inculpați în solidar, la plata către partea civilă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a sumei de 41.510,27 lei, la care se adaugă dobânzi și penalități de întârziere calculate de la data efectuării fiecărei plăți și până la data recuperării prejudiciului, cu titlu de daune materiale.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate.
Obligă pe fiecare inculpat la plata către persoana vătămată, ACO Păstorul Crișana a sumei de câte 5.000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariul avocat.
Obligă inculpații B.I. și C.D. la plata sumei de 3.800 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la data de 28 iunie 2022, vezi comunicatul nr. 598/VIII/3 din data de 04 iulie 2022 (comunicatul nr. 17).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 iulie 2022