DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 217 din 21.03.2023, Curtea de Apel Alba a hotărât următoarele:
Condamnă pe fiecare dintre inculpații G.D., G.A. și G.I.C. la câte o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Condamnă pe inculpata SC ACVA CERNA SRL la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 100.000 de lei și pedeapsa complementară constând în afișarea prezentei hotărâri după rămânerea definitivă, la sediul inculpatei, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe parcursul termenului de supraveghere cei 3 inculpați persoane fizice vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei municipiului Hunedoara – Direcția de Asistență Socială sau în cadrul Primăriei municipiului Hunedoara – Consiliul Local al municipiului Hunedoara - Căminul pentru persoane vârstnice.
Obligă pe inculpații G.D., G.A., G.I.C. și SC Acva Cerna SRL, în solidar, la plata către partea civilă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Direcția Generală Pescuit – Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit, a sumei de 907.756,82 lei, la care se adaugă dobânzi și penalități de întârziere până la data recuperării prejudiciului, cu titlu de despăgubiri civile.
Obligă pe fiecare dintre cei 4 inculpați să plătească suma de 2.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în primă instanță.
Obligă pe fiecare dintre apelanții inculpați G.I.C., G.A. și G.D., la plata către stat a sumei de 400 lei, reprezentând cheltuieli judiciare efectuate în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia la data de 11 august 2021, vezi comunicatul nr. 808/VIII/3 din data de 02 septembrie 2021 (comunicatul nr. 6).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

hotărâri definitive din 11 noiembrie 2020