DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1561/A din 21.11.2022, Curtea de Apel București admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a corupției cu inculpatul BOIȚĂ BOGDAN, la data faptei inspector în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală București și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
Prin decizia penală nr. 1447/A din 15.11.2022 Curtea de Apel București admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a corupției cu inculpatul N.Z. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Dispune confiscarea specială de la inculpatul Boiță Bogdan a sumei de 21.500 lei, dobândită prin săvârșirea infracțiunii.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Boiță Bogdan va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Administrației Domeniului Public București - Sector 1 sau în cadrul Poliției Locale Sector 1.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul N.Z. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul SC Ecosal Serv Dobroiești SRL sau în Policlinicii Pantelimon, jud. Ilfov, în măsura în care starea de sănătate îi va permite.
Obligă pe inculpatul Boiță Bogdan la plata sumei de 2.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, iar pe cel de-al doilea inculpat la plata sumei de 2.000 de lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a corupției în data de 22 iunie 2022, vezi comunicatul nr. 598/VIII/3 din data de 04 iulie 2022 (comunicatul nr. 1).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 iulie 2022