DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 593 din 17.08.2022, Curtea de Apel Brașov a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpata P.T.R. la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a fi de administrator la orice societate comercială, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente sau declarații false în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene.
2. Condamnă pe inculpatul I.C.C. la pedeapsa constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 18.750 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata P.T.R. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei mun. Săcele, jud. Brașov sau în cadrul Primăriei mun. Brașov, jud. Brașov.
Dispune desființarea totală a înscrisurilor falsificate.
Obligă ce cei doi inculpați la plata sumei de 4.000 lei fiecare, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe inculpatul I.C.C. la plata sumei de 300 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 06 martie 2020, vezi comunicatul nr. 222/VIII/3 din data de 09 aprilie 2020 (comunicatul nr. 7).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 aprilie 2020