DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 426/A din 14.04.2022, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpata AGATSTEIN MANUELA, la data faptelor administrator și asociat în cadrul S.C. Nicolescu&Agatstein S.R.L., la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Condamnă pe inculpatul NICOLESCU ION, la data faptelor asociat în cadrul S.C. Nicolescu&Agatstein S.R.L., la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Condamnă pe inculpatul CODEIA CRISTIAN, la data faptelor administrator și asociat în cadrul S.C. Akson S.R.L., la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul CIOBANU NICOLAE DRAGOȘ, la data faptelor administrator al S.C. Atvangarde Technology S.R.L., la o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în forma tentativei și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Condamnă pe inculpatele S.C. NICOLESCU&AGATSTEIN S.R.L. și S.C. AKSON SYSTEMS S.R.L. la câte o pedeapsă principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 40.000 lei și pedeapsa complementară constând în afișarea în formă scrisă a extrasului hotărârii, la ușa instanței, timp de o lună, pe cheltuiala inculpatelor, pentru săvârșirea unei infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.

Condamnă pe inculpata S.C. ATVANGARDE TECHNOLOGY S.R.L. la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 20.000 lei și pedeapsa complementară constând în afișarea în formă scrisă a extrasului hotărârii, la ușa instanței, timp de o lună, pe cheltuiala inculpatei, pentru săvârșirea unei infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în forma tentativei.

În cazul inculpaților Ciobanu Nicolae Dragoș și Codeia Cristian, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Agatstein Manuela, Nicolescu Ion, Codeia Cristian și Ciobanu Nicolae Dragoș vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, primii doi la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 sau la Poliția Locală Sector 1 București, iar ultimii doi la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 sau la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București.
Obligă în solidar inculpații Agatstein Manuela, Nicolescu Ion, S.C. Nicolescu&Agatstein S.R.L., Codeia Cristian și S.C. Akson Systems S.R.L. la plata către partea civilă, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a sumei de 54.810 lei aferentă cererii de rambursare nr. 2, sumă autorizată la plată în urma încheierii de către S.C. Nicolescu&Agatstein S.R.L. a contractelor cu S.C. Akson Systems S.R.L.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate.
Obligă pe fiecare dintre cei șapte inculpați la plata sumei de 4.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Obligă apelantele S.C. Nicolescu&Agatstein S.R.L., S.C. Akson Systems S.R.L. și SC Atvangarde Technology S.R.L., la plata sumei de 200 lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare către stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 02 februarie 2017, vezi comunicatul nr. 140/VIII/3 din data de 14 februarie 2017.



Actualizare (22.06.2023):

Prin decizia penală nr. 971/A din 11.05.2023 Curtea de Apel București a admis contestația în anulare formulată de contestatorii Codeia Cristian, Ciobanu Nicolae Dragoș și SC Akson Systems SRL și a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva acestora, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
Menține celelalte dispoziții ale deciziei penale și ale sentinței penale care nu sunt contrare prezentei decizii.

DEFINITIVĂ



Actualizare (06.07.2023):

Prin decizia penală nr. 1208/A din 15.06.2023 Curtea de Apel București a admis contestația în anulare formulată de contestatorul NICOLESCU ION și a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva acestuia, pentru infracțiunile reținute în sarcina sa, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
Menține celelalte dispoziții ale deciziei penale și ale sentinței penale care nu sunt contrare prezentei decizii.

DEFINITIVĂ



Actualizare (05.02.2024):

Prin decizia penală nr. 830/A din 25.04.2023 Curtea de Apel București a admis contestația în anulare formulată de contestatoarea AGATSTEIN MANUELA și a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva acesteia, pentru infracțiunile reținute în sarcina sa, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
Menține celelalte dispoziții ale deciziei penale și ale sentinței penale care nu sunt contrare prezentei decizii.

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 februarie 2017