DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
29 noiembrie 2008
Nr. 319/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii MILEA MARIUS, inspector principal de poliţie la Serviciul Poliţiei Rutiere IPJ Vrancea şi ROTARU NICOLAE, agent şef adjunct de poliţie în cadrul aceluiaşi serviciu, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată.
Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada 18-28 noiembrie 2008, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu privind respectarea regulilor de circulaţie pe DN2 - E85, inculpatul Rotaru Nicolae a pretins şi primit de la investigatori sub acoperire suma totală de 3.000 RON. La data de 28 noiembrie 2008, inculpatul a fost prins în flagrant delict în timp ce primea, împreună cu inspectorul principal Milea Marius, suma de 2.000 RON pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea vitezei legale.
Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 29 noiembrie 2008, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora. La aceeaşi dată, Curtea de Apel Galaţi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 29 de zile.
Activităţile de cercetare penală au fost efectuate în colaborare cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi contribuţia procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Alte legături de la această informație

hotărâri definitive din 23 octombrie 2009