DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 364 din 11.08.2021, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul GLIGA DANIEL – GABRIEL, la data faptei primar al municipiului Reghin, județ Mureș la o pedeapsă de 3 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 3 luni și 400 lei amendă penală, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Condamnă pe inculpata KOSS GABRIELA, la data faptei secretar al Unității Administrativ Teritoriale mun. Reghin județului Mureș și președinte al Comisiei de analiză a cererilor privind repartizarea locuințelor ANL pentru tineri la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
Condamnă pe inculpata MOLDOVAN-VERDEȘ DOINA-ADRIANA, la data faptei șef Serviciu Impozite și Taxe Locale din cadrul primăriei municipiului Reghin, județ Mureș și membru al Comisiei de analiză a cererilor privind repartizarea locuințelor ANL pentru tineri la o pedeapsă 3 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 3 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul BADIU OVIDIU-VASILE, consilier juridic în cadrul primăriei municipiului Reghin, județ Mureș și membru al Comisiei de analiză a cererilor privind repartizarea locuințelor ANL pentru tineri la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 400 lei amendă penală, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul NAGY ANDRAS, la data faptei viceprimar al municipiului Reghin, județ Mureș la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Gliga Daniel – Gabriel, Koss Gabriela și Nagy Andras la plata sumei de câte 1.100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, iar pe fiecare dintre inculpații Moldovan-Verdeș Doina-Adriana și Badiu Ovidiu-Vasile la plata sumei de câte 1.000 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Târgu Mureș la data de 11 iulie 2017, vezi comunicatul nr. 776/VIII/3 din data de 08 august 2017 (comunicatul nr. 15).



Actualizare (13.03.2023):

Prin decizia penală nr. 71 din 06.02.2023 Curtea de Apel Târgu Mureș a admis contestația în anulare formulată de contestatorul NAGY ANDRAS și a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva acestuia, pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
Menține celelalte dispoziții ale deciziei penale și ale sentinței penale care nu sunt contrare prezentei decizii.

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 august 2017