DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 81 din 24.06.2021, definitivă prin neapelare la data de 19.07.2021, Tribunalul Hunedoara admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Alba Iulia cu inculpatul B.L.C. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Prin sentința penală nr. 88 din 01.07.2021, definitivă prin neapelare la data de 20.07.2021, Tribunalul Hunedoara admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Alba Iulia cu inculpata SC CARPAT UTILAJE SRL și o condamnă pe aceasta la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 13.500 lei reprezentând un număr de 135 zile-amendă și pedeapsa complementară constând în publicarea, într-un ziar local, pe cheltuiala acesteia, a hotărârii definitive de condamnare, în extras, într-o singură apariție, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul în cadrul Episcopiei Devei și Hunedoarei sau în cadrul Bibliotecii Județene „Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva.
Constată că prejudiciul cauzat Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației a fost integral recuperat.
Obligă pe inculpatul B.L.C. la plata sumei de 8.000 lei și pe inculpata SC Carpat Utilaje SRL la plata sumei de 7.668,60 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Alba Iulia la data de 27 mai 2021, vezi comunicatul nr. 546/VIII/3 din data de 08 iunie 2021 (comunicatul nr. 1).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 iunie 2021