increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 683 din 10.05.2021, Curtea de Apel Cluj admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Cluj - Biroul teritorial Baia Mare cu inculpata H.M.C. și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de doi ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat, pentru săvârșirea a infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, la Primăria comunei Moisei, sau la Primăria orașului Borșa, județul Maramureș.
Constată că prejudiciul cauzat persoanei vătămate, Ministerul Agriculturii și
Dezvoltării Rurale – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, în cuantum de 151.675 lei a fost recuperat integral.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate, rezultate în urma săvârșirii infracțiunilor, precum și a celor care conțin declarații false referitoare la stadiul implementării proiectului.
Obligă inculpata la plata sumei de 1.700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Cluj - Biroul teritorial Baia Mare la data de 23 noiembrie 2020, vezi comunicatul nr. 870/VIII/3 din data de 09 decembrie 2020 (comunicatul nr. 10).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 decembrie 2020