DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 76 din 13.04.2021, definitivă prin neapelare la data de 05.05.2021, Tribunalul Maramureș admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Cluj - Biroul teritorial Baia Mare cu inculpatul Ș.C.I. și stabilește pentru acesta o pedeapsă de un an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații și deturnarea licitațiilor publice.
Prin sentința penală nr. 90 din 04.05.2021, definitivă prin neapelare la data de 25.05.2021, Tribunalul Maramureș admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Cluj - Biroul teritorial Baia Mare cu inculpata C.C. și stabilește pentru aceasta o pedeapsă de un an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații și deturnarea licitațiilor publice.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații vor presta câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 30 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Baia Mare - Serviciul Public Ambient Urban sau în cadrul Primăriei Municipiului Baia Mare - Direcția Poliției Locale.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă exercitată în cauză de partea civilă Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în calitate de succesor legal al Ministerului Turismului.
Obligă pe inculpatul Ș.C.I. la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, iar pe inculpata C.C. la plata sumei de 700 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Cluj - Biroul teritorial Baia Mare la datele de 16 și 17 martie 2021, vezi comunicatul nr. 278/VIII/3 din data de 07 aprilie 2021 (comunicatul nr. 9).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 aprilie 2021