DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 295 din 24.03.2021, Curtea de Apel Suceava a hotărât condamnarea inculpatului MELEN VASILE VIOREL, la data faptelor primar al comunei Brodina, județul Suceava și administrator în fapt al SC Forestbrod SRL, la o pedeapsă de trei ani și patru luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de trei ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și conflict de interese în formă continuată.
Dispune achitarea inculpatei SC FORESTBROD SRL, pentru infracțiunile reținute în sarcina sa, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă formulată de partea civilă Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
Obligă inculpatul Melen Vasile Viorel la plata sumei de 7.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava la data de 12 iulie 2017, vezi comunicatul nr. 776/VIII/3 din data de 08 august 2017 (comunicatul nr. 2).



Actualizare (13.03.2023):

Prin decizia penală nr. 167 din 02.02.2023 Curtea de Apel Suceava a admis contestația în anulare formulată de contestatorul MELEN VASILE VIOREL și a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva acestuia pentru infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
Prin aceeași decizie penală, Curtea de Apel Suceava a hotărât menținerea condamnării inculpatului MELEN VASILE VIOREL, la o pedeapsă de trei ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de trei ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Menține celelalte dispoziții ale deciziei penale și ale sentinței penale care nu sunt contrare prezentei decizii.

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 august 2017