increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 1421 din 03.12.2020, definitivă prin neapelare la data de 15.02.2021 Tribunalul București admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție cu inculpata N.C.M. și stabilește pentru aceasta o pedeapsă de un an și 2 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 30 de zile, fie în cadrul Centrului de Plasament Voluntari, fie în cadrul Centrului de primire în regim de urgență Acasă Voluntari, ambele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Obligă inculpata la plata sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 09 noiembrie 2020, vezi comunicatul nr. 870/VIII/3 din data de 09 decembrie 2020 (comunicatul nr. 13).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 decembrie 2020