increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 373 din 07.12.2020, definitivă prin neapelare la data de 23.12.2020, Tribunalul Arad admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara cu inculpata S.C. NOBIL WINE S.R.L. și o condamnă pe aceasta la pedeapsa principală constând în plata amenzii în valoare de 40.000 lei și pedeapsa complementară a interzicerii inculpatei de a participa la procedurile de achiziții publice pe o perioadă de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată și spălare a banilor.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă față de inculpata SC NOBIL WINE SRL.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate.
Dispune confiscarea de la inculpată a sumei de 159.315 lei, reprezentând suma de bani spălată prin intermediul operațiunilor comerciale artificiale derulate prin intermediul acesteia.
Obligă inculpata la plata sumei de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Timișoara la data de 05 noiembrie 2020, vezi comunicat nr. 870/VIII/3 din data de 09 decembrie 2020 (comunicatul nr. 12).


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 decembrie 2020