DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

Conferința internațională CORUPȚIA ȘI INFRACȚIUNILE FINANCIARE. URMĂRIREA CIRCUITULUI FINANCIAR.

Direcția Națională Anticorupție eea grants norway grants OKOKRIM

CORUPȚIA ȘI INFRACȚIUNILE FINANCIARE.
URMĂRIREA CIRCUITULUI FINANCIAR

CONFERINȚA
23-25 Septembrie 2015
POIANA BRAȘOV



Direcția Națională Anticorupție în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru investigarea și trimiterea în judecată a infracțiunilor economice și de mediu din Norvegia (ØKOKRIM) a organizat în perioada 23-25 septembrie 2015, la Poiana Brașov, conferința internațională având ca temă CORUPȚIA ȘI INFRACȚIUNILE FINANCIARE. URMĂRIREA CIRCUITULUI FINANCIAR.

Fondurile necesare organizării evenimentului la care au participat aproximativ 50 de persoane (judecători și procurori din România) au fost finanțate prin Mecanismul financiar norvegian, EEA Grants/ Norway Grants, programul bilateral Româno - Norvegian RO 01 Asistență Tehnică și Fondul Național Bilateral.

Scopul conferinței a fost schimbul de idei și de practici în ceea ce privește investigarea infracțiunilor de corupție și financiar economice, cu accent pe domeniul recuperării bunurilor și spălării banilor.

Practicieni din Norvegia, Lichtenstein, Franța, Marea Britanie și România au oferit exemple de bune practici și au prezentat provocările depășite în investigarea infracțiunilor de corupție și de recuperare a activelor, în timp ce experți din cadrul Consiliul Europei și Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OECD) au pus în lumină standardele europene în aceste domenii și nivelul de aplicare a acestora de către statele membre.