DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

Seminar internațional - „FRAUDAREA SURSELOR DE VENIT LA BUGETUL UE PRIN OPERAȚIUNI VAMALE SIMULATE. TIPOLOGII ȘI METODE INVESTIGARE”

OLAF EUROPEAN COMISSION Direcția Națională Anticorupție

În perioada 10-11 decembrie 2015, Direcția Națională Anticorupție a organizat la Poiana Brașov seminarul cu participare internațională având ca temă FRAUDAREA SURSELOR DE VENIT LA BUGETUL UE PRIN OPERAȚIUNI VAMALE SIMULATE. TIPOLOGII ȘI METODE INVESTIGARE.



Evenimentul a fost organizat cu sprijinul financiar al Oficiului de Luptă Antifraudă (OLAF) al Comisiei Europene, prin contractul de grant OLAF/2015/D1/016, în cadrul programului HERCULE III.

Seminarul a avut un caracter internațional, bucurându-se de participarea și expertiza practicienilor din România – procurori, ofițeri de poliție și specialiști din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, investigatori din cadrul Agenției Naționale Vamale și reprezentanți ai Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF), alături de reprezentanți ai autorităților vamale și ai parchetelor din alte cinci state: Austria, Germania, Letonia, Serbia și Slovacia, care au prezentat fiecare viziunea lor asupra fenomenului fraudării surselor de venit la bugetul UE prin utilizarea operațiunilor vamale simulate.

Pornind de la studii de caz, discuțiile au vizat în special aspecte practice, scopul acestora fiind de a aprofunda domeniul investigațiilor relativ la fraudarea surselor de venit la bugetul UE prin operațiuni vamale și de a realiza un schimb de idei relativ la modalitățile concrete în care se poate colabora la nivel transnațional în investigarea cu succes a acestui tip de infracțiuni.

Acest eveniment este co-finanțat de Comisia Europeană (OLAF) în cadrul programului Hercule II 2007-2013: un program de acțiune al UE pentru promovarea activităților în domeniul protecției intereselor financiare ale UE (pentru mai multe informații, vizitaţi site-ul http://ec.europa.eu/anti_fraud/about-us/funding/index_en.htm.)

Acest document reflectă doar opinia autorului. Comisia Europeană (OLAF) nu este responsabilă pentru informaţiile conţinute în prezentul document.