Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 108 din 11.08.2020, definitivă prin neapelare la data de 26.08.2020, Tribunalul Vrancea a hotărât condamnarea inculpatei D.D. la o pedeapsă de un an, 9 luni și 10 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, tentativă la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și instigare la infracțiunea de fals intelectual în formă continuată.
În cazul acestei inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la una din cele două instituții menționate în baza de date afișată de Direcția Naționala de Probațiune, respectiv Biserica „Sfinții Voievozi” din comuna Păulești ori Biserica „Cuvioasa Parascheva” din comuna Păulești.
Obligă inculpata la plata către partea civilă, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.), a sumei totale de 45.145 lei cu titlu de despăgubiri civile, la care se adaugă accesoriile prevăzute de lege.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate.
Obligă inculpata la plata sumei de 2.400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
DEFINITIVĂ
Inculpata a fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Galați la data de 18 decembrie 2019, vezi comunicatul nr. 16/VIII/3 din data de 14 ianuarie 2020 (comunicatul nr. 13).


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 ianuarie 2020