DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 346 din 10.04.2020, Curtea de Apel Suceava a hotărât condamnarea inculpatului CUCU EDUARD-GABRIEL la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Obligă pe inculpatul Cucu Eduard-Gabriel, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC C&C Company SRL Cătămărăști Deal, jud. Botoșani, prin lichidator, să plătească părții civile, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, suma de 116.065 lei daune materiale la care se vor adăuga accesoriile prevăzute de legislația în vigoare, calculate de la data efectuării fiecărei plăți și până la data achitării debitului.
Dispune anularea cererii de plată pentru schemele de sprijin pe suprafață pentru anul 2008 și a declarațiilor de suprafață anexate.
Obligă pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC C&C Company SRL Cătămărăști Deal, prin lichidator, să plătească statului suma de 14.800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.
Obligă pe inculpatul apelant, să plătească statului suma de 1.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare din apel.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava la data de 16 decembrie 2013, vezi comunicatul nr. 1/VIII/3 din data de 07 ianuarie 2014.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 ianuarie 2014