DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 389/A din 13.05.2020, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului KRECH ION, la data faptei director delegat al Direcției Tehnologia Informației din cadrul Ministerului Justiției, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.
Confiscă de la inculpatul Krech Ion suma de 274.000 euro, în echivalent lei la cursul oficial B.N.R. din ziua executării.
Lasă nesoluționată latura civilă.
Obligă pe inculpatul Krech Ion la plata sumei de 10.000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești la data de 21 decembrie 2016, vezi comunicatul nr. 1570/VIII/3 din data de 23 decembrie 2016.BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 23 decembrie 2016