DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 180 din 13.02.2020, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BARTA LUCIAN, la data faptei administrator al S.C. A LA BARTA COM S.R.L., la pedeapsa de 4.500 lei amendă penală, corespunzător unui număr de 150 zile amendă, pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals, în formă continuată.
Condamnă pe inculpata S.C. A LA BARTA COM S.R.L., la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 12.000 lei, echivalentul a 120 zile amendă și pedeapsa complementară a afișării hotărârii de condamnare, în extras, la sediul inculpatei din sat Ruginești, comuna Hangu, jud. Neamț, pe o perioadă de o lună, pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul GÂRBĂ MIHAI, la pedeapsa de 6.000 lei amendă penală, corespunzător unui număr de 200 zile amendă, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
Obligă inculpații Barta Lucian, Gârbă Mihai și S.C. A LA BARTA COM S.R.L. la plata sumei de 1.500 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău la data de 18 mai 2018, vezi comunicatul nr. 484/VIII/3 din data de 08 iunie 2018.

Actualizare (07.04.2023):

Prin decizia penală nr. 256 din 16.03.2023 Curtea de Apel Bacău a admis contestația în anulare formulată de contestatorul GÂRBĂ MIHAI și a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva acestuia, pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
Înlătură din sentința apelată dispoziția privind obligarea inculpatului Gârbă Mihai la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat la fond, acestea urmând a rămâne în sarcina statului.

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 iunie 2018